YouTube, kullanıcılarının yapay zeka tarafından oluşturulan ses ve yüzleri tespit etmesine yardımcı olacak yeni teknolojiler geliştirdiği duyurdu.
Şirket, resmi blogunda sesler için teknolojinin Content ID (telif hakkıyla korunan materyali tanımlamak için kullandığı bir sistem) içinde oluşturulduğunu belirtiyor. Bu yeni araç, kullanıcıların orijinal bir şarkı mı yoksa yapay zeka kullanılarak kopyalanmış bir şarkı mı dinlediklerini belirlemelerine yardımcı olacak. YouTube, bu aracı geliştirmek için birden fazla ortakla iş birliği yapıyor ve pilot programı önümüzdeki yılın başlarında başlatmayı planlıyor. Her şey planlandığı gibi giderse, özellik kısa süre sonra yaygın olarak kullanıma sunulabilir.
YouTube ayrıca, “içerik üreticilerden ve aktörlerden müzisyenlere ve sporculara kadar çeşitli sektörlerden insanların YouTube’da yüzlerini gösteren yapay zeka tarafından oluşturulan içeriği tespit edip yönetmelerini sağlayacak yeni bir teknoloji geliştirdiğini” açıkladı. Araç, ünlülerin veya yaratıcıların izni olmadan deepfake’lerini kullanan yapay zeka tarafından oluşturulan içeriği tespit etmeye yardımcı olacak.
YouTube’un açıklaması şu şekilde: “Bu iki yeni özellik, hak sorunlarını büyük ölçekte ele almak için teknoloji odaklı yaklaşımlar geliştirme konusundaki geçmiş performansımıza dayanıyor. 2007’den beri Content ID, hak sahiplerine YouTube’daki tüm kataloglarında ayrıntılı kontrol sağladı ve her yıl milyarlarca hak talebi işlendi ve aynı anda sanatçıların ve yaratıcıların çalışmalarının yeniden kullanımıyla milyarlarca yeni gelir elde etti. Bu aynı koruma ve güçlendirme seviyesini yapay zeka çağına getirmeye kararlıyız.”
YouTube’un bu yeni yapay zeka içerik tespit teknolojisini platform içinde nasıl uygulayacağı henüz belli değil.
Hiç Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Sen Yap